Pannenkoekjes met appel en kaneel

Deze pannenkoekjes op basis van boekweit zijn glutenvrij, en dankzij de baksoda toch heel luchtig. Als vervanger van ei wordt een banaan gebruikt. Verrassend lekker!

 

Pannenkoek met boekweit

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel of boekweitmeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 theelepels baksoda
  • 1 rijpe banaan
  • 1 appel
  • 1 eetlepel maple syrup
  • kaneel

Bereiding

  • Mix de banaan met de amandelmelk in de blender (prakken en met de hand mengen kan ook).
  • Doe het meel in een kom met de baksoda, voeg de melk met banaan toe, en mix met een garde. 
  • Doe een klein scheutje water in een hete koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes. Gebruik van olie is niet nodig. 
  • Snij ondertussen de appel in stukjes.
  • Doe een scheutje water in een tweede pan en warm hierin de appel met wat kaneel. Voeg een extra scheutje water toe wanneer droog kookt.
  • Serveer de pannenkoeken met de warme appel en besprenkel met wat maple syrup.

Inspiratie: foodbysann.com.


Kijk hier voor meer recepten met boekweit: