Voeding en reuma

 

Sauna bij reuma: 4 voordelen

Is de sauna bij reuma een goed idee? Absoluut: er zijn aangetoonde gezondheidsvoordelen van saunabezoek wanneer je gewrichtspijn hebt. Dankzij de wetenschap weten we waarom de sauna een goed effect heeft op de gewrichten.

Lees meer »

Waterstof als ontstekingsremmer bij reuma

Moleculaire waterstof is een reactief gas, maar wanneer het is opgelost in water is het een enorm krachtige antioxidant. Hierdoor werkt het ontstekingsremmend bij reuma. Lees wat de resultaten waren in wetenschappelijke studies en wat mijn eigen ervaring is. 

Lees meer »

De kracht van kurkuma!

Toen ik aan mijn reumatoloog vertelde dat kurkuma mij hielp bij reuma, antwoordde ze: ‘Werkt dat spul echt zo goed?!’ Gek toch dat ze het niet wist, want studies laten het gewoon zien.

Lees meer »

Pijnstillend effect van gember bij reuma en artrose

Gember is een lekkere pittige smaakmaker, waar van oudsher een medicinale werking aan wordt toegeschreven. In India staat het bekend als maha-aushadhi, wat ‘supermedicijn’ betekent. Ik was benieuwd wat de huidige wetenschap zegt over de werking van gember bij gewrichtspijn en heb dit voor je uitgezocht.

Lees meer »

Waarom olie niet goed is bij reuma

Olie is een product dat iedereen standaard in de keuken heeft en we zijn gewend om dit blindelings te gebruiken. Het is één van de hoofdingrediënten in dressings en we bakken ermee. Helaas laten studies zien dat olie niet goed is om te gebruiken wanneer je reuma hebt.

Lees meer »