Plantaardig voedingscoach bij reuma en artrose

 

Gouda voedingscoach

Ik ben Carolien Boone, plantaardig voedingsdeskundige en expert in voeding bij reuma en artrose. Daarnaast heb ik een wetenschappelijke achtergrond als dr in de chemie. 

Mijn passie voor plantaardige voeding is ontstaan toen ik zowel reuma als artrose kreeg en ontdekte hoe mijn gezondheid steeds verder verbeterde dankzij onbewerkte, plantaardige voeding. Voeding bleek een krachtig medicijn. Ik ben nu klachtenvrij, zonder medicijnen. Lees hier hoe dit is verlopen.


Mijn missie

Mijn verhaal is geen toevalstreffer. Onderzoeken laten zien dat hoe meer we onbewerkt plantaardig eten, hoe meer gewrichtsklachten door reuma en artrose afnemen. Ook neemt de kans op andere chronische ziekten af en voelen we ons beter en fitter!

Daarom is het mijn missie om anderen te inspireren om gezond, plantaardig te eten. Gewoon minderen of stoppen met vlees is meestal niet voldoende om de pijn te laten verdwijnen. Ik leer je graag wat er nog meer bij komt kijken.

Met mijn enthousiasme en betrokkenheid sta ik voor je klaar, en: ik zie altijd positieve lichtpuntjes.


Gratis ebook: Pijnvrij bij reuma dankzij voeding

Wil je meer weten over het eetpatroon waarmee de pijn bij reuma en artrose afneemt, zodat ook jouw gewrichtsklachten zullen afnemen? Mijn gratis ebook helpt je op weg. 


Mijn verhaal op YouTube

In 2022 vertelde ik mijn verhaal over reuma en voeding bij de Vegan Revolutie. Bekijk het interview (45 min) hier


Tenslotte

Ik woon in Gouda samen met mijn man, die soms wel vlees eet (hier lees je hoe we omgaan met dit verschil). Ik hou van koken en recepten uitproberen die ik deel op sociale media. Elke dag lees ik over de relatie tussen voeding en gezondheid, en luister ik naar podcasts en lezingen. Om te ontspannen ga ik regelmatig wandelen en hardlopen met onze hond Bella.

Leer mij beter kennen en volg me op Facebook of Instagram!


Opleiding

  • Universitaire studie scheikunde met promotie (eigenlijk ben ik Dr Beans!) (2001)
  • Natuurvoedingsadviseur, HBO niveau (2021)
  • Plant-Based Nutrition Certificate, T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies (2022)