Wie is MrsBeans? 

Gouda voedingscoach

Ik ben Carolien Boone, plantaardig voedingsdeskundige en expert in voeding bij reuma. Daarnaast heb ik een wetenschappelijke achtergrond als dr in de chemie. 

Mijn passie voor plantaardige voeding is ontstaan toen ik reuma kreeg en ontdekte hoe mijn gezondheid dankzij een onbewerkt plantaardige leefstijl steeds verder verbeterde. Voeding bleek een krachtig medicijn. Ik ben nu klachtenvrij, zonder medicijnen. Lees hier hoe dit is verlopen.


Mijn verhaal op YouTube

In 2022 vertelde ik mijn verhaal over reuma en voeding bij de Vegan Revolutie. Bekijk het interview (45 min) hier


Mijn missie

Mijn verhaal is geen toevalstreffer. Onderzoeken laten zien dat hoe meer we onbewerkt plantaardig eten, hoe meer gewrichtsklachten door reuma en artrose afnemen, net als de kans op andere chronische ziekten. En ook: hoe beter en fitter we ons voelen!

Als bonus is een plantaardige leefstijl natuurlijk ook veel beter voor de dieren en onze planeet.

Daarom is het mijn missie om anderen met reuma of artrose te inspireren om gezond, plantaardig te eten. Deze leefstijl heeft ook jou veel te bieden, en ik help je daar graag bij. 

 


Tenslotte

Ik woon in Gouda samen met mijn man, die wel soms vlees eet (hier lees je hoe we omgaan met dit verschil). Ik hou van koken en recepten uitproberen die ik deel op sociale media. Elke dag lees ik over de relatie tussen voeding en gezondheid, en luister ik naar podcasts en lezingen. Om te ontspannen ga ik regelmatig wandelen en hardlopen met onze hond.

Leer mij beter kennen en volg me op Facebook of Instagram!


Opleiding

  • Universitaire studie scheikunde met promotie (eigenlijk ben ik Dr Beans!) (2001)
  • Natuurvoedingsadviseur, HBO niveau (2021)
  • Plant-Based Nutrition Certificate, T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies (2022)