Wie is MrsBeans? 

Gouda voedingscoach

Ik ben Carolien Boone, plantaardig voedingsdeskundige en expert in voeding bij reuma. Daarnaast heb ik een wetenschappelijke achtergrond als dr in de chemie. 

Mijn passie voor gezonde voeding is ontstaan toen ik reuma kreeg en ontdekte hoe mijn gezondheid dankzij een onbewerkt plantaardige leefstijl steeds verder verbeterde. Voeding bleek een krachtig medicijn. Ik ben nu zonder medicijnen en klachtenvrij. Lees hier hoe dit is verlopen.


Mijn verhaal op YouTube

In 2022 vertelde ik mijn verhaal over reuma en voeding bij de Vegan Revolutie. Bekijk het interview (45 min) hier


Mijn missie

Mijn verhaal is geen toevalstreffer. Onderzoeken laten zien dat hoe meer we onbewerkt plantaardig eten, hoe lager de kans is op chronische ziekten, en hoe beter en fitter we ons voelen. Hoe meer groente en fruit en hoe minder vlees en zuivel je eet, des te beter het is voor je gezondheid op de korte en lange termijn. En minstens zo belangrijk: dit is ook veel beter voor de dieren en onze planeet!

Daarom is het mijn missie om anderen te inspireren om vaker gezond, plantaardig te eten. Deze leefstijl heeft ook jou veel te bieden, en ik help je daar graag bij. 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ben je geïnteresseerd in persoonlijk voedingsadvies bij reuma? Bekijk hier de mogelijkheden.

Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Supportgroep Voeding en Reuma. Leer van een groep gelijkgestemden en motiveer elkaar tijdens regelmatige online meetings en in een besloten Whatsapp groep. Meer info vind je hier.

 


Tenslotte

Ik woon in Gouda samen met mijn man. Ik hou van koken en recepten uitproberen die ik deel op sociale media. Elke dag lees ik over de relatie tussen voeding en gezondheid, en luister ik naar podcasts en lezingen. Om te ontspannen ga ik regelmatig wandelen en hardlopen met onze hond.

Leer mij beter kennen en volg me op Facebook of Instagram!


Opleiding

  • Universitaire studie scheikunde met promotie (eigenlijk ben ik Dr Beans!) (2001)
  • Natuurvoedingsadviseur, HBO niveau (2021)
  • Plant-Based Nutrition Certificate, T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies (2022)