Smoothie met boekweit en aardbei

Een van mijn favoriete ontbijtjes is een smoothie met boekweit. Dit semi-graan is glutenvrij en rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Deze smoothie bevat 10 gram vezels, dit is 40 % van de ADH. Vergelijk dit eens met 2 boterhammen met pindakaas: 4 gram vezels.

De smoothie is ‘s-ochtends snel klaar en de boekweit zorgt ervoor dat je niet alweer een uur later honger krijgt. Wat je alleen niet moet vergeten is om de boekweit de avond van tevoren in water te weken. Hierdoor hoef je het graan niet te koken en is het goed verteerbaar.

 

smoothie met boekweit

Ingrediënten

Voor een groot glas van 400 ml heb je nodig:

  • 50 g boekweit
  • 120 g aardbeien (ongeveer 10, en je kan de groene kroontjes laten zitten)
  • 1 banaan
  • 50 g courgette (2 a 3 plakjes)
  • 120 ml plantaardige melk of sinaasappelsap
  • Eventueel een schepje van een vitaminepoeder zoals amlapoeder

Bereiding

  • Zet de boekweit de avond van tevoren onder water in een afgesloten potje.
  • Giet het de volgende dag af en spoel het af in een vergiet.
  • Mix alle ingrediënten in je blender.

 

Tip: De vertering begint al in je mond, en daarom is het goed om de smoothie niet heel snel op te drinken maar even in je mond te houden voor je doorslikt.