Plantaardige tussendoortjes

Als gezond tussendoortje neem ik meestal vers fruit, gedroogd fruit (dadels of vijgen), snoeptomaatjes of een volkorencracker of rijstwafel met avocado. Maar wil je wat meer moeite doen voor een extra lekker tussendoortje dan vind je hieronder wat ideeën!

Wat nog ontbreekt op deze pagina is een recept van de zogenaamde Bliss Balls. Dit zijn een soort bonbon-balletjes, die je maakt met gedroogd fruit, noten, kokos of cacao in allerlei variaties. Voor bliss balls verwijs ik je daarom naar deze blog van Claire's Mission, waar zij 7 variaties verzamelde.


Gezonde borrelplank

Een borrelplank hoeft niet te bestaan uit kaas en worst. Er zijn veel meer mogelijkheden die plantaardig en gezond zijn. Met al die kleuren staat het heel leuk op een borrel of bij oudjaar.

Lees meer »

Pindarotsjes

Meestal neem ik écht gezonde tussendoortjes (zoals vers of gedroogd fruit) maar mijn guilty pleasure zijn pindarotsjes! Het is verslavend. En in de categorie: niet 100 % gezond maar ook niet helemaal ongezond.

Lees meer »

Appel kaneel muffins

Deze voedzame muffins met boekweit en havermout zijn vegan, glutenvrij en vetarm. Ze zijn zo gezond dat je ze prima kan eten als ontbijt. Maar ook lekker als dessert of tussendoortje.

Lees meer »