Plantaardige voeding

In deze blogs vind je tips en inspiratie om vaker plantaardig te eten.

Heb je vragen of een opmerking? Stuur me gerust een berichtje. Ik vind het leuk om van je te horen! 


Magnesium: het anti-stress mineraal.

Maar liefst 10 tot 30 % van de mensen heeft een tekort aan het mineraal magnesium. In deze blog lees je hoe je zorgt dat je voldoende magnesium binnen krijgt en hoe je erachter kan komen of je mogelijk een tekort hebt.

Lees meer »

Eet vaker paddenstoelen. Dit is waarom!

Het eten van paddenstoelen is de laatste jaren populairder geworden. Naast de bekende witte champignons zijn in de supermarkt tegenwoordig ook allerlei andere soorten verkrijgbaar. In deze blog lees je waarom je ze vaker mag eten.

Lees meer »

Peulvruchten op het menu? Zo doe je dat.

Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van gezond, plantaardig eten. Ik heb het over zwarte bonen, kikkererwten en linzen, maar er zijn ontzettend veel soorten. Waarom is het slim om ze regelmatig te eten, en wat kan je er allemaal mee? 

Lees meer »

De kracht van kurkuma!

Toen ik aan mijn reumatoloog vertelde dat kurkuma mij hielp bij reuma antwoordde ze: ‘Werkt dat spul echt zo goed?!’ Gek toch dat ze het niet wist, want studies laten het gewoon zien.

Lees meer »

Hoe maak je een gezonde smoothie?

Met smoothies maak je snel een gezond ontbijt of tussendoortje. Het is een handige manier om meer fruit en groenten binnen te krijgen, en je kan het meenemen voor onderweg. Wat gaat er allemaal in? 

Lees meer »