Favoriete spullen in de plantaardige keuken van MrsBeans
Dit zijn mijn favoriete keukenspullen!
In deze blogs vind je tips en inspiratie om vaker plantaardig te eten.
Heb je vragen of een opmerking? Stuur me gerust een berichtje. Ik vind het leuk om van je te horen!
Dit zijn mijn favoriete keukenspullen!
Wat je eetpatroon ook is, een tekort aan voedingsstoffen is op de lange termijn niet goed voor je gezondheid. Bij plantaardig eten wordt vaak gewaarschuwd voor tekorten, zoals eiwitten, calcium, ijzer en vitamine B12. Gelukkig is dat niet nodig wanneer je let op de 5 stappen in deze blog.
Onlangs maakte ik een reis op een groot cruiseschip. In deze blog vertel ik over mijn voorbereiding om onderweg onbewerkt, plantaardig te kunnen blijven eten, wat op het schip mee viel en juist tegen, en wat ik een volgende keer anders zou doen.
Fermentatie is een proces waarbij groenten in een pot worden ‘voorverteerd’ door bacteriën. Hierdoor krijgt de groente een zurige smaak, wordt het lang houdbaar én wordt het super gezond voor je darmen.
De meeste mensen eten minder groente dan de algemene aanbeveling, die bovendien al aan de lage kant is. Voor een goede gezondheid op lange termijn is het daarom slim om wat meer groente per dag te gaan eten. Hoe pak je dat aan, en hoe liever niet?
Inspiratie voor recepten haal ik voor een deel uit kookboeken. Ik deel hier mijn favoriete plantaardige kookboeken met je.
Wanneer je plantaardig gaat eten kan het wel eens lastig zijn om te bedenken wat je als lunch zou kunnen maken. In deze blog lees je mijn tips voor een gezonde, vegan lunch (thuis of onderweg).
Maar liefst 10 tot 30 % van de mensen heeft een tekort aan het mineraal magnesium. In deze blog lees je hoe je zorgt dat je voldoende magnesium binnen krijgt en hoe je erachter kan komen of je mogelijk een tekort hebt.
Het eten van paddenstoelen is de laatste jaren populairder geworden. Naast de bekende witte champignons zijn in de supermarkt tegenwoordig ook allerlei andere soorten verkrijgbaar. In deze blog lees je waarom je ze vaker mag eten.
Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van gezond, plantaardig eten. Ik heb het over zwarte bonen, kikkererwten en linzen, maar er zijn ontzettend veel soorten. Waarom is het slim om ze regelmatig te eten, en wat kan je er allemaal mee?
Kruidenthee kan je in zoveel variaties drinken dat het nooit gaat vervelen. Er wordt bovendien veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van theesoorten. Ontdek de voordelen van vijf soorten kruidenthee.
Dit is een vraag waar je waarschijnlijk nooit over na hebt gedacht. Koeien geven melk, daar zit calcium in en daarom hebben we het nodig. Toch?