Plantaardige soeprecepten

De gezonde soeprecepten op deze pagina zijn allemaal Whole Food Plant Based oftewel onbewerkt, plantaardig en zonder olie. Ideaal om veel groenten binnen te krijgen. En het is niet veel werk: het komt meestal neer op groente snijden, kruiden toevoegen, even koken en pureren. Maak meteen wat extra voor een gezonde lunch op drukke dagen.

 

Erwtensoep

Heerlijke winterkost: zelfgemaakte snert! Gewoon zonder rookworst, want dat is nergens voor nodig. De soep zit vol smaak en bevat genoeg eiwitten vanuit de spliterwten.

Lees meer »

Paprika-venkel soep

Dit soepje is ontstaan uit wat toevallig in huis was. Het was zo lekker dat we het nu regelmatig maken. Het is volledig onbewerkt, want door de combinatie van smaken is ook geen bouillonblokje nodig. 

Lees meer »

Mosterdsoep met prei

Toen ik in Groningen woonde, werd er elke week mosterdsoep gegeten op het werk. Dat was een leuke traditie waar iedereen naar uitkeek. Deze vegan mosterdsoep met prei is echt heel makkelijk te maken. Ik denk altijd weer even aan de Groningers wanneer ik het eet. 

Lees meer »

Kerriesoep met pastinaak en prei

Deze lekkere, vegan kerriesoep is gebaseerd op pastinaak en prei en is eenvoudig klaar te maken. Pastinaak is een wit-gele wortel met een pittige smaak en boordevol vitaminen. Ook kerrie of currypoeder is heel gezond. Het is een mengsel van verschillende kruiden waaronder het gele kurkuma, dat een ontstekingsremmende werking heeft. 

Lees meer »