Plantaardige recepten voor avondeten

Kerrie-rijst salade

Ik ben gek op rijst. Er zijn zoveel soorten verkrijgbaar, met subtiele smaakverschillen, waardoor het nooit verveelt. Zilvervliesrijst bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte rijst, maar als je via de rest van je voeding daar al genoeg van binnenkrijgt dan kan je gerust witte rijst eten. Meestal kies ik daar zelf ook voor.

Lees meer »

Vegan pastasaus met extra veel groente

In deze gezonde pastasaus zit 300 gram groenten per persoon. En lekker veel verschillende soorten, dus goed voor de variatie! Naast groenten worden er linzen toegevoegd. Wanneer je splitlinzen gebruikt verdwijnen die in de saus, dus ideaal om eens te proberen als jij (of je gezin) eigenlijk niet zo van peulvruchten houdt. Zo proef je ze namelijk niet ;)

Lees meer »

Vegan Pad Thai

Pad Thai is een populair Aziatisch gerecht. Deze vegan versie is zo lekker! De tamarinde pasta geeft het zijn specifieke smaak. Wij houden ervan! 

Lees meer »

Spruitjes stamppot

Een lekkere stamppot met spruitjes die snel klaar is! Spruitjes behoren tot de gezondste groenten. Het is een kruisbloemige groente, net zoals bv broccoli, bloemkool, boerenkool en rode kool. Dit betekent dat er stoffen inzitten die beschermen tegen kanker, zoals sulforafaan. Regelmatig op tafel zetten is dus een goed idee!

Lees meer »

Vegan Rendang van spitskool

Serveer de vegan rendang met rijst en gemengde gezuurde groenten. Die maak je door een mix van bloemkool, paprika, komkommer en/of wortel fijn te snijden en een uurtje te marineren in appelazijn. 

Lees meer »