Dit recept is een Aziatisch toetje, dat ook lekker is om een keer als ontbijt te maken. Kokos is toch heerlijk? De mango maakt het lekker fris, en de walnoten zorgen voor wat knapperigs.
Ingrediënten
Voor een dessert voor 4 personen of een ontbijt voor 2 personen:
- 150 g dessertrijst of risotto
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 mango, in stukjes
- Handje walnoten
- Eventueel wat zwart sesamzaad en geraspte kokos
Bereiding
- Breng de rijst met de kokosmelk en 300 ml water aan de kook. Laat de rijst op laag vuur zo lang garen tot alle vloeistof verdwenen is en de rijst gaar is (meestal circa 15 minuten). Roer af en toe en let op dat het niet te snel droog kookt en aanbrandt. Indien nodig kan je nog wat kokosmelk of water toevoegen, omroeren en weer verder garen.
- Snij ondertussen de mango in stukjes.
- Laat de rijst een beetje afkoelen.
- Voeg de mango en walnoten toe.
- Bestrooi eventueel nog met wat geraspte kokos en zwart sesamzaad voor de sier.