Burgertjes van zoete aardappel en kikkererwt
Een recept voor vegan burgers mag op deze site niet ontbreken. Deze burgers zijn eenvoudig te maken van zoete aardappel, kikkererwten, havermout en chiazaad.
Een recept voor vegan burgers mag op deze site niet ontbreken. Deze burgers zijn eenvoudig te maken van zoete aardappel, kikkererwten, havermout en chiazaad.
Ik ben gek op rijst. Er zijn zoveel soorten verkrijgbaar, met subtiele smaakverschillen, waardoor het nooit verveelt. Zilvervliesrijst bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte rijst, maar als je via de rest van je voeding daar al genoeg van binnenkrijgt dan kan je gerust witte rijst eten. Meestal kies ik daar zelf ook voor.
Een simpele salade met tomaat, komkommer en basilicum. Lekker als bijgerecht of lunch. De kikkererwten maken het extra gezond en voegen vezels, eiwit, calcium, koper en foliumzuur toe.
In deze gezonde pastasaus zit 300 gram groenten per persoon. En lekker veel verschillende soorten, dus goed voor de variatie! Naast groenten worden er linzen toegevoegd. Wanneer je splitlinzen gebruikt verdwijnen die in de saus, dus ideaal om eens te proberen als jij (of je gezin) eigenlijk niet zo van peulvruchten houdt. Zo proef je ze namelijk niet ;)
Pad Thai is een populair Aziatisch gerecht. Deze vegan versie is zo lekker! De tamarinde pasta geeft het zijn specifieke smaak. Wij houden ervan!
Het lekkere aan dit groentestoofpotje is de combinatie van zoete aardappel met dadels, gedroogde abrikozen en de kruidenmix met kaneel en komijn. Hier is zwarte rijst gebruikt, maar je kan ook witte of zilvervliesrijst gebruiken of quinoa.
Gevulde zoete aardappel met erwtjes en balsamico-dadelsiroop
Een lekkere stamppot met spruitjes die snel klaar is! Spruitjes behoren tot de gezondste groenten. Het is een kruisbloemige groente, net zoals bv broccoli, bloemkool, boerenkool en rode kool. Dit betekent dat er stoffen inzitten die beschermen tegen kanker, zoals sulforafaan. Regelmatig op tafel zetten is dus een goed idee!
Serveer de vegan rendang met rijst en gemengde gezuurde groenten. Die maak je door een mix van bloemkool, paprika, komkommer en/of wortel fijn te snijden en een uurtje te marineren in appelazijn.
Een heerlijke salade met linzen, tomaat en blauwe bessen gemaakt door mijn vriendin Karen. Zij is kok en ik kreeg van haar een paar verrukkelijke recepten. Plantaardig, onbewerkt en vetarm. Wij aten de salade samen met deze gevulde aubergines.
Dit gezonde recept van gevulde aubergines met pittige aardappel en een lekkere saus kreeg ik van een echte kok: mijn vriendin Karen. Maak dit wanneer je even de tijd hebt of wanneer je indruk wilt maken op je bezoek met een bijzonder vegan gerecht. Wij aten er deze salade met linzen, tomaat en blauwe bessen bij.
Recept voor een voedzame salade met quinoa, linzen, olijven, dille en peterselie.