Gezonde recepten voor avondeten

Vegan pastasaus met extra veel groente

In deze gezonde pastasaus zit 300 gram groenten per persoon. En lekker veel verschillende soorten, dus goed voor de variatie! Naast groenten worden er linzen toegevoegd. Wanneer je splitlinzen gebruikt verdwijnen die in de saus, dus ideaal om eens te proberen als jij (of je gezin) eigenlijk niet zo van peulvruchten houdt. Zo proef je ze namelijk niet ;)

Lees meer »

Vegan Pad Thai

Pad Thai is een populair Aziatisch gerecht. Deze vegan versie is zo lekker! De tamarinde pasta geeft het zijn specifieke smaak. Wij houden ervan! 

Lees meer »

Spruitjes stamppot

Een lekkere stamppot met spruitjes die snel klaar is! Spruitjes behoren tot de gezondste groenten. Het is een kruisbloemige groente, net zoals bv broccoli, bloemkool, boerenkool en rode kool. Dit betekent dat er stoffen inzitten die beschermen tegen kanker, zoals sulforafaan. Regelmatig op tafel zetten is dus een goed idee!

Lees meer »

Vegan Rendang van spitskool

Serveer de vegan rendang met rijst en gemengde gezuurde groenten. Die maak je door een mix van bloemkool, paprika, komkommer en/of wortel fijn te snijden en een uurtje te marineren in appelazijn. 

Lees meer »

Linzensalade met tomaat en blauwe bessen

Een heerlijke salade met linzen, tomaat en blauwe bessen gemaakt door mijn vriendin Karen. Zij is kok en ik kreeg van haar een paar verrukkelijke recepten. Plantaardig, onbewerkt en vetarm. Wij aten de salade samen met deze gevulde aubergines.

Lees meer »

Aubergines gevuld met pittige aardappel

Dit gezonde recept van gevulde aubergines met pittige aardappel en een lekkere saus kreeg ik van een echte kok: mijn vriendin Karen. Maak dit wanneer je even de tijd hebt of wanneer je indruk wilt maken op je bezoek met een bijzonder vegan gerecht. Wij aten er deze salade met linzen, tomaat en blauwe bessen bij.

Lees meer »

Vegan curry met pompoen

Met pompoen kan je zoveel lekkere gerechten maken. Naast de romige pastasaus met pompoen en de pompoensoep met venkel vind je hieronder een heerlijke pompoencurry. Met bloemkool, tomaat en kikkererwten. Variatietips vind je onderaan het recept.

Lees meer »

Gado gado

Vegan gado gado: smullen op z'n Indonesisch. 💚 Tempé is een blok van gefermenteerde sojabonen en is hierdoor een licht verteerbare eiwitbron. Je moet het alleen even lekker op smaak brengen. De pindasaus is zelfgemaakt het lekkerst. Ook daarvoor vind je hieronder een eenvoudig recept. 

Lees meer »

Vegan chili sin carne

Geef je eigen draai aan deze lekkere vegan chili door te variëren met de groenten, peulvruchten, of kies een keer voor quinoa in plaats van rijst. Dit is een milde variant maar je kan de chili pittiger maken met rode peper of extra chilipoeder.

Lees meer »