Avocado toast met champignons
Een heerlijke plantaardige lunch: toast met avocado en champignons in balsamico azijn en tijm.
Wanneer ik om me heen kijk rond lunchtijd lijkt het bijna of er geen andere opties zijn dan brood met kaas, worst, ei of tonijnsalade. Toch zijn er heel veel alternatieven wanneer je gezond en plantaardig wilt eten.
Gelukkig is hummus in opkomst en in veel variaties te kopen of maken. En ook wordt brood vaker vervangen door een gevulde salade of een restje van de vorige avond. In deze blog vind je meer inspiratie en tips voor plantaardige lunches buiten de deur. Hieronder enkele lekkere lunchrecepten.
Een heerlijke plantaardige lunch: toast met avocado en champignons in balsamico azijn en tijm.
Dit lekkere broodbeleg met zoete aardappels en komijn is klaar in een handomdraai en kan zowel warm als koud gegeten worden.
Meer groente eten wordt een makkie met dit soort lunches. De pesto kan je kant en klaar kopen maar ook eenvoudig zelf maken, en dat is natuurlijk het lekkerst.
Overheerlijke wraps met zomerfruit. De grootste uitdaging is om tegelijk een eetrijpe mango en avocado in huis te hebben. Als dat lukt krijg je het lekkerste en smeuïgste resultaat. Lekkere combinatie met de koriander, rode peper en een knapperig cashewnootje.
Dit gezonde broodbeleg is een ideale manier om groenten toe te voegen aan de lunch. En: het is heel snel klaargemaakt.