Paddenstoelensoep

Een lekker hartig soepje met paddenstoelen en groente. 

 

Paddenstoelensoep

Ingrediënten

Voor 4 kommen soep:

  • 400 gram (gemengde) paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
  • 1 prei
  • 100 gram bloemkool
  • 1 aardappel 
  • 3 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  • Snij de paddenstoelen en groenten en doe alles behalve de lenteui in een grote soeppan met het water. Het kan in het begin te weinig water lijken maar 1 liter is voldoende. 
  • Kook het geheel circa 15 minuten.
  • Pureer de soep in een keukenmachine of blender. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de lenteui en een paar achtergehouden gekookte paddenstoelen.