Ontbijtbowl met amaranth

Amaranth is een klein semigraan, met een zachte, beetje nootachtige smaak. Het is glutenvrij en bevat meer vezels, calcium en eiwit dan zilvervliesrijst. En daarnaast bijvoorbeeld vitamine B, ijzer, magnesium en zink. Hieronder vind je het recept voor een lekkere ontbijtbowl met amaranth.

Amaranth ontbijt

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 100 gram amaranth 
  • 500 ml soja yoghurt 
  • 2 handjes rozijnen
  • 10 aardbeien
  • 10 pecannoten
  • 2 eetlepels hennepzaad (optioneel)
  • Kaneel en kardemom 

Bereiding

  • Kook de amaranth (10 minuten) en giet af.
  • Meng de amaranth, rozijnen, kaneel en kardemom door de soja yoghurt. 
  • Maak het af met de aardbeien en pecannoten bovenop.

Kijk ook eens bij deze ontbijtrecepten: