Vegan chili sin carne

Geef je eigen draai aan deze lekkere vegan chili door te variëren met de groenten, peulvruchten, of kies een keer voor quinoa in plaats van rijst. Dit is een milde variant maar je kan de chili pittiger maken met rode peper of extra chilipoeder.

Een aantal ingrediënten komen uit blikjes, maar het zijn allemaal vrijwel onbewerkte producten zonder toevoegingen en daarom kan het (wat mij betreft) geen kwaad.

Vegan stoofpotje - chili sin carne

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 ml water 
  • 1 stengel bleekselderij (50 gram)
  • 100 gram wortel 
  • 180 gram kidneybonen, uit blik of zelf gekookt
  • 150 gram mais
  • 3 puntpaprika’s
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (of meer/minder naar smaak)
  • 1 theelepel oregano
  • Koriander 
  • Tortillachips

 

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de groenten in stukjes.
  • Doe een laagje water in een pan en gaar de ui, knoflook en bleekselderij. Let op dat het niet droog kookt, dan doe je er een scheutje water bij.
  • Voeg de tomatenpuree toe met het komijnzaad, de paprikapoeder, chilipoeder en oregano en roer even door.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, het water en de rest van de groenten toe. 
  • Laat 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  • Voeg na 20 minuten de afgespoelde kidneybonen toe.
  • Serveer met de rijst, koriander en tortillachips.