Frambozencake met pistache

vegan glutenvrije cake

Ingrediënten

  • 120 gram havermeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 75 gram appelmoes
  • 200 gram frambozen
  • 100 gram witte vegan chocolade (optioneel)
  • 100 gram pistachenoten
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanille aroma

Bereiding

  • Pureer de banaan in een blender of met een staafmixer.
  • Meng de banaan, amandelmelk, appelmoes, agavesiroop en vanille aroma goed door elkaar.
  • Voeg het meel en de bakpoeder toe.
  • Hak de pistachenoten en witte chocola grof en scheur de frambozen in stukjes. Ongeveer 3/4 hiervan schep je door het beslag.
  • Verdeel alles over een cakevorm bekleed met bakpapier.
  • Strooi de overgebleven pistache, framboos en chocola over de bovenkant.
  • Bak 35-40 minuten in de oven op 180 graden.

 

Inspiratie: Sanne van Lierop.