Vegan bananenbrood

Eén van de lekkerste tussendoortjes is bananenbrood. Eigenlijk is het meer een gezonde cake die je ook bij het ontbijt kan eten.

Vegan bananenbrood

Ingrediënten

Voor een bananenbrood van circa 1200 gram in een cakevorm:

  • 400 gram havermeel (neem eventueel 400 gram havermout en maal dit in de blender tot meel)
  • 400 gram rijpe bananen
  • 200 gram dadels 
  • 400 ml ongezoete sojamelk
  • 14 gram bakpoeder

Wat je verder nodig hebt is een keukenmachine óf een blender en een (staaf-)mixer.

Bereiding

  • Mix eerst de bananen in de blender.
  • Voeg de dadels toe en mix.
  • Meng dan met een mixer (of gewoon met een lepel) in een grote kom de havermeel met de bananen/dadels en de sojamelk.
  • Voeg de bakpoeder toe en roer erdoor.
  • Schep het beslag in een cakevorm met bakpapier.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180°C in 45 minuten gaar. Het is gaar als je een satéprikker erin prikt en deze er schoon uit komt.
  • Laat even afkoelen voordat je het aansnijdt.

Variatietips

  • Voeg kaneel of speculaaskruiden toe.
  • Voeg noten of pitten toe.
  • Leg een banaan bovenop die je in de lengte hebt doorgesneden.


Inspiratie: Lobke Faassen.