Avocado toast met champignons

Een heerlijke plantaardige lunch: toast met avocado en champignons in balsamico azijn en tijm. 

vegan lunch

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 kleine avocado
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 plakken spelt zuurdesembrood (of ander brood)

Bereiding

  • Bak de champignons. Hiervoor heb je geen olie nodig. Doe een klein laagje water in de pan, voeg de champignons toe en roer om. De champignons gaan wat vocht verliezen. Wordt het te droog, voeg dan nog een beetje water toe.
  • Voeg na 5 minuten, als het water is verdampt en de champignons bruin zijn, de balsamicoazijn en tijm toe en roer nog een minuutje om.
  • Toast het brood in de broodrooster
  • Beleg de toast met geprakte avocado.
  • Beleg met de champignons en bestrooi met nog wat tijm.