Haverkoekjes met wortel en walnoot.

Deze gezonde koekjes kan je eten als tussendoortje maar ook bij het ontbijt. Bewaar ze in de koelkast of vries er een paar in, zodat je altijd wat achter de hand hebt. 

gezonde koekjes

Ingrediënten voor 20 koekjes

Droge ingrediënten:

  • 150 gram havermout 
  • 100 gram havermeel
  • 125 gram geraspte wortel
  • 40 gram rozijnen 
  • 40 gram walnoten, gehakt
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Natte ingrediënten:

  • 200 gram appelmoes
  • 1 rijpe banaan (100 gram), tot moes geprakt
  • 2 eetlepels agavesiroop (optioneel)

 

Bereiding

  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Meng de natte ingrediënten in een tweede kom. Voeg deze vervolgens bij de droge ingrediënten en meng alles goed door.
  • Vorm bolletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes in de oven bij 180 graden gedurende 20 minuten.