Stamppot van zoete aardappel en bietjes

Een stamppot van zoete aardappel, wortel, bietjes, appel en pecannoten. Lekker zowel in de winter als in de zomer.

Zoete aardappel stamppot

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 750 gram zoete aardappel
  • 150 gram wortel
  • 2 bietjes (voorgekookt en in stukjes)
  • Halve appel (in stukjes)
  • Pecannoten
  • Rozijnen

 Bereiding

  • Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken.
  • Snij de voorgekookt bietjes, wortel en appel in stukjes.
  • Kook de zoete aardappel 10 à 15 min. Kook de wortel de laatste 5 min mee. Giet af en bewaar wat kookvocht. 
  • Voeg de bietjes toe en mix alles met de staafmixer. Maak het eventueel smeuïger door wat kookvocht toe te voegen.
  • Voeg de appel, rozijnen en pecannoten toe.
  • Serveer er een groene salade bij.