Deze kleurrijke, voedzame salade past perfect in een reumavriendelijk eetpatroon.
![salade bij reuma](https://primary.jwwb.nl/public/u/i/b/temp-xrfqomayxtqrcphsnlle/salade-bij-reuma-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=574%2C398%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=573&height=397)
Ingrediënten
Voor 2 personen als avondeten (voor de lunch maak je een wat kleinere hoeveelheid):
- Gemengde sla
- 300 gram zoete aardappel (geschild, gesneden, gekookt en afgekoeld)
- Halve rode ui (in halve ringen)
- 150 gram tomaten (in partjes)
- 80 gram druiven (gehalveerd en ontpit)
- 50 gram kikkererwten (uit blik, gekookt of gekiemd)
- Handje kiemen
Bereiding
- Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
- Doe ondertussen de gemengde sla in een schaal, snij de ui en tomaten en halveer de druiven.
- Voeg de zoete aardappel toe (deze mag ook nog lauw warm zijn), en de overige ingrediënten. Maak af met een handje kiemen.
- Meng voor de dressing 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel agavesiroop, 1 theelepel mosterd en een teentje knoflook. Of kies je favoriete dressing uit het ebook Gezonde Saladedressings.