Salade met zoete aardappel, tomaat en kikkererwten

Deze kleurrijke, voedzame salade past perfect in een reumavriendelijk eetpatroon.

 

salade bij reuma

Ingrediënten

Voor 2 personen als avondeten (voor de lunch maak je een wat kleinere hoeveelheid):

  • Gemengde sla 
  • 300 gram zoete aardappel (geschild, gesneden, gekookt en afgekoeld)
  • Halve rode ui (in halve ringen)
  • 150 gram tomaten (in partjes)
  • 80 gram druiven (gehalveerd en ontpit)
  • 50 gram kikkererwten (uit blik, gekookt of gekiemd)
  • Handje kiemen 

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en kook tot  ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Doe ondertussen de gemengde sla in een schaal, snij de ui en tomaten en halveer de druiven.
  • Voeg de zoete aardappel toe (deze mag ook nog lauw warm zijn), en de overige ingrediënten. Maak af met een handje kiemen.
  • Meng voor de dressing 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel agavesiroop, 1 theelepel mosterd en een teentje knoflook. Of kies je favoriete dressing uit het ebook Gezonde Saladedressings.