Tips bij de aanschaf van een nieuwe blender

hoe kies je een blender

Op zoek naar een nieuwe blender? Zes tips die je helpen om een keuze te maken!

1. Budget. Bepaal hoeveel je in je blender wilt investeren. De prijs kan oplopen van enkele tientjes tot wel tegen de duizend euro voor een professioneel model. Wanneer je voor het eerst een blender aanschaft kan je prima voor een model kiezen onder de 100 euro. Wanneer je dagelijks smoothies wilt maken kan je een blender met meer kwaliteit overwegen die wat duurder is.

2. Vermogen. Het vermogen bepaalt de kracht waarmee de ingrediënten worden gepureerd. Het vermogen varieert van 200 tot 2000 Watt. Met een hoger vermogen wordt je smoothie gladder en kan je ook bevroren fruit, ijsblokjes en noten fijnmalen. Met het vermogen gaat meestal ook de prijs omhoog.

3. Volume. Blenders hebben een volume vanaf een halve liter tot twee liter. Bedenk hoeveel ruimte je hebt in de keuken voor het apparaat en hoeveel smoothie je per keer wilt maken. Wanneer je bijvoorbeeld dagelijks een smoothie van 750 ml maakt, heb je genoeg voor twee à drie glazen. Dus voor twee personen elk een groot glas, of voor jezelf een aantal glazen die je gedurende de dag kan drinken.

4. Materiaal. De kan is van glas of kunststof gemaakt. Glas heeft als voordeel dat het geen schadelijke stoffen afgeeft aan je smoothie, maar is ook zwaarder. Vooral bij een glazen kan van 2 liter heb je wat spierballen nodig.

5. Geluid. Blenders produceren aardig wat lawaai, kijk dus even naar het aantal decibel. Hoe meer vermogen, hoe gladder je smoothie wordt maar ook hoe meer herrie. Dit gaat vaak richting de 100 dB. Ik heb een tijdje de Bosch Silentmixx gebruikt, die minder lawaai maakt (76 dB). Deze blender heeft dan ook een wat lager vermogen (mijn model leverde 700 Watt) waardoor hij langer moet draaien voor een glad resultaat. 

6. Merk. Er zijn tientallen merken blenders. Om een paar te noemen: je kunt kiezen voor de Nederlandse merken Philips en Bosch, de bekende Nutribullet, of de kwaliteitsmerken Vitamix en Blendtec. Mijn advies is om over de bovenstaande punten na te denken en dan te selecteren op blenders en merken die in aanmerking komen voor jouw wensen. Bekijk vervolgens wat reviews en maak dan je keuze.

Welke blender gebruik ik zelf?

Ik ben in het bezit geweest van diverse typen en merken blenders en ben momenteel fan van de Nutribullet. Dit merk verkoopt prima blenders met volumes van een halve tot een hele liter voor een prijs onder de 100 euro. Mijn volgende blender wordt wel een groter type van Vitamix of een vergelijkbaar merk, omdat ik de Nutribullet nu twee of drie keer per dag gebruik. Maak dus vooral je eigen afweging. 


Misschien vind je dit ook interessant:

Disclaimer: Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn website. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel!