Eén van de lekkerste tussendoortjes is bananenbrood. Eigenlijk is het meer een gezonde cake. Een recept mag hier dus niet ontbreken!

Ingrediënten
Voor een bananenbrood van circa 600 gram (wil je een groter brood pas dan de hoeveelheden aan, voor een hele cakevorm is het dubbele nodig):
- 200 gram havermeel (neem eventueel 200 gram havermout en maal dit in de blender tot meel)
- 200 gram rijpe bananen
- 100 gram dadels
- 200 ml ongezoete sojamelk
- 7 gram bakpoeder
Wat je verder nodig hebt is een keukenmachine óf een blender en een (staaf-)mixer.
Bereiding
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine.
Of:
- Mix eerst de bananen in de blender.
- Voeg de dadels toe en mix.
- Meng dan met een mixer in een grote kom de havermeel met de bananen/dadels en de sojamelk.
- Voeg de bakpoeder toe.
- Schep het beslag in een cakevorm met bakpapier.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C in 45 minuten gaar. Het is gaar als je een satéprikker erin prikt en deze er schoon uit komt.
- Laat even afkoelen voordat je het aansnijdt.
Variatietips
- Voeg kaneel of speculaaskruiden toe.
- Voeg noten of pitten toe.
- Leg een banaan bovenop die je in de lengte hebt doorgesneden.
Inspiratie: Lobke Faassen.