Vegan broodbeleg: zoete aardappelspread

Dit lekkere broodbeleg met zoete aardappels en komijn is klaar in een handomdraai en kan zowel warm als koud gegeten worden. 

vegan broodbeleg

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels, geschild en in stukken
  • Sap van een halve citroen
  • Halve theelepel komijn 
  • Snufje chilipoeder
  • Koriander

Bereiding

  • Kook de zoete aardappels tot ze zacht zijn (circa 12 minuten).
  • Pureer ze of prak met een  vork.
  • Maak eventueel smeuïger met wat citroensap.
  • Voeg een halve theelepel komijn toe en een snufje chilipoeder.
  • Maak af met wat koriander.

 

Variatietips

Neem de helft van de zoete aardappels en meng 1 op 1 met kikkererwten (gekookt of uit blik).

Vervang de komijn door een stukje geraspte gember en en teentje fijngesneden knoflook.