Vegan curry met pompoen

Met pompoen kan je zoveel lekkere gerechten maken. Naast de romige pastasaus met pompoen en de pompoensoep met venkel vind je hieronder een heerlijke pompoencurry. Met bloemkool, tomaat en kikkererwten. Variatietips vind je onderaan het recept.

Vegan curry recept

Ingrediënten 

Voor 3 a 4 personen:

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 250 gram pompoen
  • 250 gram bloemkool
  • 1 blik gepelde tomaten (240 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (75 gram)
  • 240 gram kikkererwten, uit blik of gekookt
  • 2 handen spinazie 
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • Currypasta (zonder E-nummers of olie, bijvoorbeeld van Koh Thai)
  • Koriander 

Bereiding

  • Snij de pompoen en bloemkool in stukken.

  • Snipper de ui, knoflook en gember.

  • Doe een laagje water in een (wok-)pan en fruit hierin de ui en gember. Let op dat het niet droog kookt, voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.

  • Voeg de kokosmelk toe, het water en 2 a 3 eetlepels currypasta (naar smaak).

  • Voeg ook de pompoen en bloemkool toe. 

  • Laat 15 min pruttelen of tot de pompoen zacht is. Roer af en toe.

  • Proef of het pittig genoeg is en voeg eventueel nog wat currypasta toe.

  • Draai het gas uit en roer dan de knoflook, spinazie en kikkererwten erdoor.

  • Serveer met rijst of aardappels.

  • Strooi er tenslotte wat koriander over.           


Variatietips

  • Is er geen pompoen verkrijgbaar, gebruik dan zoete aardappel.
  • Varieer met de groenten en ga uit van ongeveer 200 gram per persoon. Maak bv restjes op, of kies voor makkelijk en gebruik voorgesneden groenten.
  • Varieer met de peulvruchten: linzen, zwarte bonen of kidneybonen in plaats van kikkererwten.
  • Fan van curries? Probeer ook eens deze curry met ananas en groenten of heerlijke curry met zwarte bonen.