Harissa

Harissa is een hete rode saus uit de Noord-Afrikaanse landen. Het is kant en klaar te koop, maar bevat dan meestal olie. Hieronder vind je het recept voor een olievrije harissa. Lekker in gerechten zoals soep, bij geroosterde groenten of deze gevulde aubergines.

harissa

Ingrediënten

  • 2 rode pepers

  • 3 tenen knoflook

  • 1 eetlepel karwijzaad

  • 1 eetlepel korianderzaad

  • 1 eetlepel grof zeezout

  • 3 theelepels tomatenpuree

  • 25 ml citroen- of limoensap

  • 25 ml water

Bereiding

  • Pureer alle ingrediënten (behalve het water en citroensap) met een staafmixer of vijzel.
  • Voeg daarna naar smaak/consistentie het water en citroensap toe tot een soort sambal ontstaat.
  • Let op: vanwege de afwezigheid van olie is deze harissa minder lang houdbaar dan gewoonlijk. Binnen een paar dagen consumeren.