Knoflooksaus

Deze knoflooksaus maak je van in de oven geroosterde knoflook met plantaardige yoghurt. De knoflooksaus is lekker bij aardappeltjes, een poké bowl, salade, wraps of vega burger.

Knoflooksaus

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 100 ml sojayoghurt (of andere plantaardige yoghurt of kwark)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Peper en zout

Bereiding

  • Pel de buitenste schil van de knoflookbol af. Leg de bol in een klein afgesloten ovenschaaltje (er zijn speciale schaaltjes voor dit doel, zie foto) of pak hem in aluminiumfolie. 
  • Rooster de knoflook ongeveer 30 minuten in de oven op 200 °C. De teentjes zijn dan zacht.
  • Druk de teentjes uit de velletjes en pureer ze door de sojayoghurt.
  • Voeg de ahornsiroop, peper en zout toe naar smaak.