Gevulde zoete aardappels

Gevulde zoete aardappel met erwtjes en balsamico-dadelsiroop

Gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels (circa 250 - 300 gram p.p.)
  • 75 gram groene erwtjes (uit blik of uit de vriezer)
  • 2 eetlepels gesnipperde lenteui
  • 25 gram amandelen, gehakt in de lengte
  • Balsamico-dadelsiroop (zie hieronder)
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappels en leg ze gedurende 1 uur in de oven bij 200 °C.
  • Laat ze iets afkoelen en snij in de lengte doormidden.
  • Schep de binnenkant uit de zoete aardappels, maar laat een halve centimeter aan de randen zitten.
  • Maak de vulling door de uitgeschepte zoete aardappel te pureren en meng de erwten en lenteui erdoor.
  • Vul de aardappels met de vulling.
  • Leg ze nog 15 minuten in de oven.
  • Bestrooi met de amandelen, de balsamico-dadelsiroop (zie hieronder ) en wat zwarte peper naar smaak.

Balsamico-dadelsiroop

Ingrediënten

  • 85 gram dadels zonder pit
  • 175 ml warm water 
  • 125 ml balsamicoazijn

Bereiding

  • Laat de dadels een half uur weken in het warme water.
  • Blend het mengsel samen met de balsamico azijn tot het glad is.
  • Breng het mengsel in een pannetje aan de kook en laat gedurende een kwartiertje zachtjes koken en indikken. Roer regelmatig.

Bron: How not to die cookbook, Michael Greger. Lees hier mijn review van het boek.