Erwtensoep

Heerlijke winterkost: zelfgemaakte snert! Gewoon zonder rookworst, want dat is nergens voor nodig. De soep zit vol smaak en bevat genoeg eiwitten vanuit de spliterwten.

 

vegan erwtensoep

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram gedroogde spliterwten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 300 gram wortel 
  • 350 gram knolselderij
  • 3 laurierblaadjes
  • 1200 ml water 

Bereiding

  • Spoel de spliterwten af en kook ze samen met de laurierblaadjes in het water gedurende een uur. Verwijder tussendoor het eventuele schuim met een schuimspaan van het water.
  • Schil de wortels en knolselderij en snij deze in blokjes.
  • Snij de prei in halve ringen en pel en snipper de ui.
  • Gooi na het koken van de erwten de laurierblaadjes weg en pureer de erwten met een staafmixer in de pan.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en kook nog eens 15 minuten.
  • Voeg eventueel 300 ml extra water toe wanneer je de soep te dik vindt.
  • Serveer eventueel met wat bladselderij bovenop en een stukje (rogge-)brood erbij.
  • Na een dagje in de koelkast wordt de soep nogal dik, maar even roeren tijdens het opwarmen en hij wordt weer dunner. Desnoods voeg je dan wat extra water toe.